İçeriğe geç

Açık Artırmaya Kimler Katılabilir

İzale-i Şuyu Açık Artırmaya Kimler Katılabilir?

İzale-i Şuyu davasında mahkemenin taşınmazın satışına karar vermesinin ardından satış açık artırma ile yapılır. Tüm taraflar anlaşırsa açık artırma sadece taraflar arasında yapılır. Tüm taraflar anlaşamazsa üçüncü kişiler ve davacılar da açık artırmaya katılabilir.

Herkes açık artırma yapabilir mi?

Açık ihale usulü herkese açıktır ve ihale sürecinde istekliyle herhangi bir pazarlık yapılmaz.

Açık artırmaya nasıl girilir?

İlan edilen mülkler Devlet Satış Ofisi aracılığıyla açık artırmaya çıkarılacaktır. Bu açık artırma prosedürü, satıcının ofisinde şahsen teklif vererek veya açık artırmaya elektronik olarak katılarak gerçekleştirilir. Herhangi bir Türk vatandaşı, teklif vermeden önce bir depozito ödenmesi koşuluyla açık artırmaya katılabilir.

Açık artırma ne kadar sürer?

Satış bedeli ödendikten ve teklif tamamlandıktan sonra satılan mallar teslim edilir ve tescil edilir. Müzayedeler, müzayede duyurusunda belirtilen gün ve saatte elektronik satış portalında yapılır ve yedi gün sürer.

İzale-i şuyu ihalesine nasıl girilir?

Bu ilan ile satış günü arasında en az bir ay olması gerekir. Mahkeme aksi yönde karar vermediği sürece; ihale herkese açıktır ve e-satış yoluyla da katılım mümkündür. Ancak ihaleye katılmak için; gayrimenkulün değerinin yüzde yirmisinin yatırılması veya banka teminat mektubunun verilmesi gerekir.

İzale-i şuyu davası hissemi satmak istemiyorum ne yapmalıyım?

İzale-i Şuyu davasında hisselerini satmak istemediğini söyleyen biri ne yapabilir? İzale-i Şuyu davasında hisselerini satmak istemediğini söyleyen herkes eşit taksim yani ortaklığın paylaştırılmasını talep edebilir. Dolayısıyla malın paylaştırılmasını ve hisselerin satılmamasını talep etmelidir.

Açık artırmayı yöneten kişiye ne denir?

Müzayede, icra müdürü (satış müdürü) tarafından yürütülür. − “Müzayede süreci, müzayededen sorumlu yetkilinin katılımcıları teklif vermeye çağırmasıyla başlar. Katılımcıların (teklif verenlerin) teklifleri yüksek sesle tekrarlanarak duyurulur.

Açık artırma nasıl başlar?

İlk ve ikinci teklifler, icra memuru tarafından bildirimde belirtilen yer, gün ve saatte elektronik olarak sunulan en yüksek teklife göre başlatılacaktır. Mülk üç kez teklif edildikten sonra, elektronik olarak sunulan en yüksek teklif değerlendirilecek ve en yüksek teklifi verene ihale edilecektir.

2 ihalede satış Olmazsa Ne Olur?

İcra ve İflas Kanunu’nun 129’uncu maddesinin son cümlesine göre, “İkinci satışta alacaklı bulunmazsa satış talebi hükümsüzdür.” Bu hükümden, alacaklının satış talebinin yapıldığı tarihten itibaren kalan süre içinde satıştan satış isteyebileceği anlaşılmaktadır.

İhaleyi kazandıktan sonra ne yapılır?

İhale kazanıldıktan sonra sözleşme imzalanır ve iş planı çizilir. Bu aşamada temizlik programı, personel planlaması ve görev dağılımı gibi konular ele alınır. Ayrıca düzenli olarak denetimler ve performans değerlendirmeleri yapılır.

Açık artırma nereden takip edilir?

E-satış sistemimize şu adresten ulaşabilirsiniz.

Açık artırma hangi fiyattan başlar?

Müzayedenin açılış fiyatı tahmini araç fiyatının %75’idir. Teklif edilen değerin daha düşük olması veya alıcı bulunamaması durumunda söz konusu araç 1. müzayede tarihinden başlayarak 7. günün sonunda ikinci kez satışa sunulacaktır. Bu ikinci müzayedede satış, belirtilen fiyattan bağımsız olarak gerçekleşecektir.

İhale yüzde kaçtan başlar?

İcra Müdürü tarafından ilanda belirtilen gün ve saatte hacizli malların tahmini değerinin %50’si karşılığında açık artırma başlatılır. Açık artırmaya katılmak için hacizli malların değerinin %10’u tutarında teminatın, malı satan icra makamının banka hesabına yatırılması gerekir.

İhale parası ne zaman yatar?

İhaleyi alan, ihale sonuç raporunun ilanından itibaren yedi gün içinde, teklifin feshedilmesi istense bile, satış bedelini nakden ödemek zorundadır.

İhalede para ödenmezse ne olur?

Ek artırma şartlarını taşıyan bir alıcı çıkar ve teklif bedelini öderse satış safhası tamamlanmış olur; ancak bu alıcı bedeli ödemezse dördüncü bir artırma yapılmaz ve satış başarısızlıkla sonuçlanır.

İzale-i şuyu davasında öncelik kimin?

İzale-i Şuyu’da ortağın satın alma önceliği ve önalım hakkı, ortakların ortaklığa konu malın satışında önceliğe sahip olduğu durumdur. Önalım hakkı, ortak mülkiyetteki malın bir payının diğer ortaklardan başkasına satılması halinde doğar.

İzale-i şuyu ihaleleri nereden takip edilir?

E-satış sistemimize şu adresten ulaşabilirsiniz.

İzale-i şuyu açık arttırma Nerede Yapılır?

Şartname, yayımlandığı tarihten itibaren Satış Müdürünün ofisinde herhangi bir kişiye açık olacak ve talep edilmesi halinde Alıcının masrafıyla Alıcıya gönderilebilecektir.

İzale-i şuyu satış Memurluğu Nedir?

Ortaklığın feshi (tasfiye) satış yoluyla gerçekleşirse, 2023 yılında taşınmazı satmaya yetkili merci taşınmaz satış acentesidir. Ortaklığın feshi (tasfiye) hallerinde ise satış genellikle açık artırma yoluyla yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir